A TEFAL Infinite 24 cm-es acél indukciós serpenyő H8150425 tökéletes:
Azok az emberek, akik tartós serpenyőket keresnek, amelyek évekig kitartanak
Az egészséges táplálkozás szerelmesei
Az egészségre biztonságos edényt keres
Minden típusú tűzhely használói - beleértve az indukciót is
Jellemzők:
Átmérő: 24 cm
Bevonat típusa és tartóssága : tapadásmentes, titán
Anyaga : rozsdamentes acél
Kompatibilitás a tűzhellyel : indukciós, gáz, elektromos, kerámia, halogén
További információk :
- Káros anyagoktól mentes (PFOA)
- Sütőben 250 C°-ig használható
- Mosogatógépben mosható
Titán bevonat
Fedezze fel a tapadásmentes bevonat rendkívüli tartósságát megerősített szerkezettel és titánrészecskék hozzáadásával védőréteggel.
Thermo-Signal™ kijelző
A jelző élénkpirosra vált, ha a serpenyő a sütéshez ideális hőmérsékletre melegedett.
Ennek köszönhetően ételei tökéletes állagát, színét és ízét nyeri el, miközben megőrzi a maximális tápértéket.
Hatékony, univerzális főzés
Tökéletes eredmények
Rendkívül ellenálló a deformációval szemben és az ételek kiváló íze a korabeli indukciós technológiának köszönhetően, amely egyenletesen oszlatja el a hőt a serpenyőben, és a serpenyőt a tűzhely típusától függetlenül (gáz, elektromos, kerámia, indukciós) használhatja.
Sütőben használható
A serpenyőt akár 250°C-os sütőben is használhatod, kibővítve kulináris lehetőségeit.
A serpenyő minden típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukciót is.
Egészséges, környezetbarát konyha
A Tefal márka filozófiája
Célunk, hogy olyan tartós termékeket hozzunk létre, amelyek évekig kitartanak. Meg akarjuk védeni bolygónkat: biztonságos tapadásmentes bevonattal ellátott (PFOA-, ólom- és kadmiummentes) termékeink újrahasznosíthatók.
Erős tapadás
A serpenyők kényelmesen kézben tarthatók főzés közben, és biztonságosan hordozhatók a tömör szegecses fogantyúnak köszönhetően.
Tapadásmentes külső bevonat
A kiváló minőségű, tapadásmentes külső bevonat megkönnyíti a tisztítást.
Néhány tipp, hogyan élvezheti a kiváló minőségű serpenyőt a lehető leghosszabb ideig:
- Használjon fa, bambusz, műanyag vagy szilikon kiegészítőket, amelyek biztonságosak a bevonathoz.
- Ne melegítse túl a serpenyőbevonatot, csak akkor kezdje el melegíteni a serpenyőt, ha elkészítette az edényt és készen áll a sütésre.
- A serpenyő mosásához mindig várja meg, amíg teljesen kihűl! Ha hideg vizet öntünk egy felforrósított serpenyőre, hősokkot okozunk, aminek következtében az egyes serpenyők bevonata leválik a fémről!
- Mindig kézzel mossa el a serpenyőt, még akkor is, ha az áll rajta, hogy mosogatógépben mosható. Érdemes ezt a pillanatot arra fordítani, hogy akár kétszer annyi ideig élvezze a serpenyőt.
Kezelési útmutató
- Ne próbáld az edényt természetellenesen, hirtelen lehűteni (pl vízzel), mert károsodhat.
- A nemesacél kiválóan tűri a nagy hőmérséklettartományt, de időtállósága megköveteli, hogy ne tedd ki extrém magas vagy alacsony hőmérsékletnek. Így próbáld elkerülni azt, hogy hűtőszekrényben, fagyasztóban hosszabb időre betedd.
Tisztítási útmutató
- Ha a termékre szennyeződés kerül, áztasd be meleg vízbe kis időre.
- Használj enyhe tisztítószert és meleg (forró) vizet mosogatáshoz.
- Ideális esetben nincs szükséged súrolószer, zsíroldó, vagy akár dörzsi használata.
- A termék mosogatógépben is elmosható.
- Célszerű elmosást követően a terméket puha konyharuhával szárazra törölni
- Szükség esetén pár csepp citromlével vagy ecettel csillogóvá varázsolhatod.
Emlékeztető
- Ne használd extrém magas vagy alacsony hőmérsékleten
- Kerüld a kemény szivacs, dörzsi és éles fém konyhai eszköz használatát (pl. villa, kés stb.)
A só károsítja az edényeimet?
Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét.
A használatra vonatkozó általános ajánlások
- Használjon műanyag vagy fém eszközöket! Egyes fém eszközök is használhatók – a késeket és a habverőket kivéve. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.)
• Ne a serpenyőben vágja fel az ételt.
• Ne karcolja össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét.
• Az étel elkészítése után ne hagyja a főzőlapon a serpenyőt, illetve ne hagyja a főzőlapon az üres serpenyőt.
• Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszon, a gázrózsát pedig úgy állítsa be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán.
• Soha ne hagyja felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben.
• Tisztítás előtt várja meg, amíg a serpenyő lehűl.
• A por eltávolítása érdekében mossa el forró vízzel és mosogatószerrel a serpenyőt. Szárítsa meg, és az első használat előtt dörzsöljön be egy kis főzőolajat a tapadásmentes bevonatba. A felesleges olajat távolítsa el.
• A konyhai edényeket használat után mindig mossa el és szárítsa meg.
Betehetem a serpenyőimet a mikrohullámú sütőbe?
A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.
Miért színeződik el a serpenyő a használat után?
- A túlmelegedés miatt barna vagy kék foltok jelenhetnek meg.
• Ha az ételmaradékot nem távolítják el, újramelegítéskor az edény elszíneződhet.
• A víz esetleges nagy vasmennyisége miatt az edény rozsdásnak tűnhet.
Hogyan akadályozhatom meg, hogy az ételek főzés közben odaragadjanak?
Tapadásmentes serpenyő:
Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.
Kerámia bevonatos serpenyő:
A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.
A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.
Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.
SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket.
Miért lép fel kékes elszíneződés az első használat után?
Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
Miért látható a rozsdamentes acélból készült serpenyő belsejében egy fehér réteg, és hogyan távolíthatom el?
Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
Hogyan tisztítható meg egy serpenyő vagy egy edény?
Tapadásmentes serpenyő:
Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.
A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.
A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.
Kerámia bevonatos serpenyő:
Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.
Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.
Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.
Kemény anodizált felületű serpenyő:
A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.
Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.
Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.
Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.
A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.
Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:
A napi tisztításhoz elegendő meleg szappanos vizet használni. Javasoljuk, hogy minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, mivel a benne maradt ételmaradék miatt a serpenyő elszíneződhet és ragadóssá válhat.
Az odaragadt ételek, illetve a túl magas hőmérséklet miatti elszíneződések és foltok eltávolításához azt javasoljuk, hogy a terméket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel tisztítsa meg. Ez a belső, valamint a külső felületekre is vonatkozik.
Ha magas a víz vastartalma, előfordulhat, hogy rozsdás elszíneződés lép fel. Ezt rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel távolíthatja el.
Hogyan lehet eltávolítani az odaégett ételt a rozsdamentes acélból készült edényről?
Ha odaégett ételt szeretne eltávolítani a rozsdamentes acélból készült edényekről, tegyen hideg vizet az edénybe, majd forralja fel a vizet. Öblítés előtt hagyja kihűlni a vizet. A tisztítás befejezéséhez használjon minőségi tisztítószert. Acélgyapot, acélkefe vagy karcos tisztítószer használata a polírozott felületen nem ajánlott.